Styrelse och historik om skolan

Adelövs Friskola drivs som ideell förening, en företagsform som är en ganska vanlig driftsform för mindre friskolor som saknar vinstintresse. Styrelsen i friskoleföreningen är en blandning av föräldrar som har haft, har eller kommer att ha barn i Adelövs skola.

Adelövs Friskola hyr skollokalerna av Adelövs Fastigheters ekonomisk förening, en ekonomisk förening som ägs av de ideella föreningar som finns i Adelöv.

Den ekonomiska föreningen bildades 2004 i samband med att Adelövs skola var till salu. Den ekonomiska föreningen fick då möjlighet att köpa skolan för 50 000kr.

Adelövs Friskolas lokaler är en lågbyggd skola i ett plan, med fem lärosalar, bibliotek, slöjdsal och gymnastiksal, total byggyta ca 800m2. Skolan byggdes 1962-64, är en väl underhållen skola med låg driftskostnad och som ger vår skola bra möjligheter till att bedriva en bra verksamhet.

Då elevantalet under de senaste åren har ökat har skolan byggts ut. Hösten 2010 kompletterades skolan med en tillbyggd barack med två lärosalar och tillhörande grupprum. Vidare har matsalen byggts ut vilken stod klar hösten 2011.